Més enllà de l’educació formal

D’acord amb l’objectiu 8 del nostre Horitzó 2030, ens hem proposat oferir, de mica en mica, un model d’escola oberta a l’entorn, flexible i capaç d’incloure les diferents modalitats d’educació formal i no formal, per facilitar el desenvolupament integral de cada estudiant.

El Bistrot StM, la biblioteca, l’Escola d’idiomes, els estius, els viatges, les sortides, els intercanvis, el club de robòtica, els projectes Amb tu! i Jo et cuido, així com el servei de psicologia configuren les propostes Més enllà de l’educació formal, orientades a facilitar i promoure el desenvolupament integral de cada estudiant.

El Bistrot StM

El Bistrot StM és un punt de trobada, un espai de reflexió pensat perquè els estudiants hi accedeixin en funció dels seus horaris i interessos. Està obert de 14h a 16h i es pot escollir entre més d’un menú. Tots els menús estan revisats per un servei dietètic. Procurem que el Bistrot StM sigui un espai d’acollida on les converses i els jocs marquen un to distès i agradable.

Escola d’idiomes

L’Escola d’idiomes complementa l’educació curricular amb classes extraescolars que permeten obtenir les titulacions oficials dels diferents nivells d’anglès a la University of Cambridge, a l’Institut Français i al Goethe Ins-titut. El Col·legi Sant Miquel és centre preparador i examinador de la University of Cambridge i ofereix cursos adaptats a les diferents necessitats: Classes de preparació dels exàmens KET, PET, FCE, CAE; Cursos d’anglès intensius d’estiu; Classes d’anglès per a adults; Certificació de Francès a l’Institut Français; i Certificació d’Alemany al Goethe Institut.

Club de robòtica

Tenim el nostre Club de robòtica. Des de ja fa uns quants anys, formem equips d’estudiants interessats en la robòtica que comparteixen el repte de preparar i participar en trobades com la First Lego League.

Diversitat i aprenentatges

L’escola disposa d’un equip de psicòlegs, psicopedagogs i educadors socials, que ens acompanya en la tasca docent i vetlla pel seguiment de la diversitat, de les capacitats i dels estils d’aprenentatge, així com dels in-teressos i de les necessitats dels estudiants. També assessora a l’equip docent i a les famílies de l’escola.

Biblioteca

La nova biblioteca de l’escola ha esdevingut un centre neuràlgic amb activitat durant totes les hores del dia. Hi conviuen, en perfecte harmonia, grups de conversa, moments de lectura, nois i noies que estudien o fan treballs i docents que preparen classes. També s’hi dinamitzen clubs de lectura en català o anglès i hi ha reunions d’estudiants per a la millora del tractament de gènere o promoure iniciatives per cuidar el medi ambient. La nova biblioteca ha impulsat un canvi en les dinàmiques d’estudiants i docents que l’ha convertit en espai de referència. +info

Integració escolar a països de parla anglesa

Durant els estudis de secundària, oferim la possibilitat d’estudiar un trimestre o un semestre a països de parla anglesa. És una bona manera perquè els estudiants puguin practicar l’anglès en situacions quotidianes.

Amb tu!

Els canvis culturals, demogràfics i ambientals han configurat un món cada vegada més complex, en el qual els joves hauran de saber-s’hi relacionar, comprendre i buscar estratègies i solucions adreçades al desenvolupament sostenible i al benestar comú. La comunitat de l’escola col·labora amb entitats en una relació win-win, en la qual els estudiants aprenen a donar i rebre.
A través de la iniciativa Amb tu! l’escola s’uneix al corrent dels centres educatius que entenen que per aprendre a exercitar la ciutadania de forma responsable i compromesa, cal reflexionar, però també practicar. Amb tu! convida els estudiants de l’escola a aprendre el significat de ciutadania i a desenvolupar el seu compromís cívic.

Estius a Sant Miquel

L’estiu és bon moment per deixar-se anar, aprendre llengües, sortir o ampliar estudis.
I és per això que, en els darrers anys, l’escola ha creat dinàmiques d’interès per a estudiants i famílies. Com a continuació de l’Escola d’estiu d’elpetitmiquel, els estius a Sant Miquel proposen: Cursos intensius d’anglès; Colònies a Catalunya en anglès; Viatges i estades a l’estranger; i Programes d’ampliació d’estudis: Joves i ciència, Bojos per la ciència, Treballs de recerca i Estades a l’empresa.

Sortides culturals, intercanvis i viatges

Les sortides culturals, els Erasmus+, els intercanvis amb escoles de França, Alemanya o Holanda i els viatges d’estudi formen part del nostre projecte pedagògic. És important que els estudiants s’acostumin a sortir de l’escola i de l’entorn més proper per conèixer, entendre i apreciar els punts de vista i les diferents visions del món. D’aquí que organitzem i promovem sortides, intercanvis i viatges de característiques ben diverses.

Jo et cuido!

És una iniciativa que s’ha posat en marxa amb la finalitat de promoure el respecte per la natura i el medi ambient amb la implicació de tota la comunitat a la incorporació d’hàbits sostenibles i respectuosos amb l’entorn.

Informa’t

santmiquel: l’escola que busques