La biblioteca, espai neuràlgic

La nova biblioteca ha impulsat un canvi en les dinàmiques d’estudiants i docents que l’ha convertit en espai de referència.

La nova biblioteca de l’escola ha esdevingut un centre neuràlgic amb activitat durant totes les hores del dia. Hi conviuen, en perfecta harmonia, grups de conversa, moments de lectura, nois i noies que estudien o fan treballs i docents que preparen classes. També s’hi dinamitzen activitats de lectura i de formació  i hi ha reunions d’estudiants per reflexionar sobre temes de gènere o promoure iniciatives per cuidar el medi ambient

Converses

Els estudiants de 1r, 2n i 3r de secundària fan setmanalment speaking, sessions en grups petits amb professorat nadiu. És un bon moment en què els estudiants practiquen llengua anglesa parlant de temes i interessos diversos i comparteixen les seves opinions amb els seus companys!

Complicitats

L’espai convida els estudiants a trobar-se a la biblioteca. Hi fan deures, comparteixen coneixements, treballen en grup o estudien individualment per preparar els exàmens.
Els migdies s’omplen de nois i noies que se situen en els diferents àmbits de la biblioteca: hi ha llocs per a l’estudi i llocs informals per poder llegir o consultar els aparells mòbils asseguts còmodament.
També és un espai pels professors que volen treballar individualment en un espai agradable i silenciós.

Activitats

Al llarg del curs la biblioteca organitza activitats diverses i de temàtica variada adreçades als estudiants. Es realitzen activitats informatives per a estudiants de la secundària sobre els serveis que ofereix la Biblioteca. Es duen a terme activitats formatives per als estudiants de 1r de Batxillerat sobre com s’ha de fer la recerca: ús de fonts fiables, cerca d’informació a catàlegs i arxius, i citacions bibliogràfiques seguint el model APA. També s’organitzen moltes activitats culturals i literàries, com exposicions bibliogràfiques durant la Setmana de la Ciència, per commemorar l’Holocaust o per celebrar el dia de la dona. També es fan trobades a les hores del pati d’estudiants interessats en temes literaris, com els col·loquis sobre escriptores durant la setmana de la dona. Des de la biblioteca es fan recomanacions literàries generals o de temàtiques concretes.

Interessos

La biblioteca és un centre on estudiants i professorat poden consultar el fons bibliogràfic de més de set mil volums, poden demanar-los en préstec o bé demanar ajuda al servei de biblioteca per cercar informació en fonts digitals de referència, com el Google acadèmic, RACO, Dialnet o l’Ucercatot. L’escola té un conveni amb la Universitat de Vic, amb el qual l’alumnat de batxillerat pot accedir a tot el fons bibliogràfic de la UVic i els hi proporciona recursos per als treballs de recerca i les monografies.

Reunions

És també un espai ideal per a reunions.  Estudiants i docents s’hi troben per fer el seguiment del treball de recerca, el professorat de Batxillerat Internacional per parlar de l’organització del curs i fer-ne el seguiment, els diferents equips de curs hi fan les reunions d’avaluació, i també s’hi imparteixen cursos de formació.

santmiquel: l’escola que busques